| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 7:00 – 15:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:30 - 13:30 часова од понедељка до петка. 

Празници

Адреса
Трг Херцега Стјепана (Белависта) 15
85340 ХЕРЦЕГ НОВИ
ЦРНА ГОРА

Телефон:  + 382-31 / 350-320, 350-340 Локација/Мапа
Факс:        + 382-31 / 323-066 Конзуларна надлежност
Е-mail: gkh.novi@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.hercegnovi.mfa.gov.rs  
   
 

 


 
 
 
ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА

Препоруке за путовање у иностранство држављанима Републике Србије, као и ажуриране информације о режиму уласка наших држављана у стране земље у условима пандемије COVID-19  изазване вирусом SARS-CoV-2, можете пронаћи овде
 

РЕЖИМ УЛАСКА/ИЗЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЦРНУ ГОРУ

 1. Држављанима Републике Србије је забрањен улазак у Црну Гору, осим држављанима који поседују  регулисан стални или привремени боравак у Црној Гори.
   
 2. Држављани Р. Србије који имају стални или привремени боравак у Црној Гори и црногорски држављани, који долазе из Републике Србије, упућују се у институционалну изолацију - карантин (14 дана) на основу решења здравствено санитарне инспекције.
   
 3. Држављани Републике Србије који имају доказ (печат у пасошу) да су провели протеклих најмање 15 дана до дана уласка у Црну Гору у некој од држава са „зелене листе“  и да у том периоду нису посећивали државе изван ове листе, могу ући у Црну Гору.
   
 4. Држављани Републике Србије који имају доказ (печат у пасошу) да су провели протеклих најмање 15 дана до дана уласка у Црну Гору у некој од држава са „жуте листе“ (БиХ, Албанија, ...) и да у том периоду нису путовали кроз неку од држава изван „зелене листе“ и „жуте листе“, осим у транзиту, уколико поседују негативан PCR, ELISA или ECLIA тест на COVID-19  не старији од 72 сата, могу ући у Црну Гору.
   
 5. Држављанин Републике Србије који је резидент неке од држава са „зелене листе“ држава Црне Горе и долази у Ц. Гору из државе која се налази на „зеленој листи“, третираће се као држављанин државе са „зелене листе“ јер је резидент државе са листе.
   
 6. Држављани Р. Србије који управљају моторним возилима којима се обавља промет робе, дозвољен је улазак по посебној процедури и уз посебне мере здравствено санитарног надзора.
   
 7. Држављани Републике Србије могу без ограничења напустити Црну Гору.
   
 8. Дозвољен је транзит држављана Републике Србије кроз Црну Гору.

МЕЂУНАРОДНИ САОБРАЋАЈ ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ

Обустављен је јавни превоз путника у међународном друмском, железничком и ваздушном саобраћају.

ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ:

Отворени друмски гранични прелази:

 1. Ранче –Јабука, на путном правцу Пљевља – Пријепоље,
 2. Добраково – Гостун, путни правац Бијело Поље – Пријепоље,
 3. Драченовац – Шпиљани, путни правац Рожаје - Нови Пазар.

На овим прелазима омогућен је улазак и излазак путника и промет робе у оба смера.

Затворени друмски гранични прелази:

 1. Вуче – Годова, на путном правцу Рожаје – Тутин.

УЛАЗАК ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЦРНУ ГОРУ - ИЗУЗЕТАК

Држављанима Републике Србије омогућен је улазак у Црну Гору ако долазе некомерцијалним авио саобраћајем, уз поштовање привремених мера:

Путници и посада морају приликом уласка у Црну Гору посједовати негативан ПЦР тест на SARS-CoV-2 не старији од 72 сата, издат од регистроване лабораторије, у складу са препорукама Института за јавно здравље Црне Горе и поседовати резервацију у хотелском смештају ако бораве у Црној Гори. Оператор ваздухоплова мора да поднесе захтев за одобрење лета, 48 сати пре планираног лета, оператору аеродрома који, поред редовних информација, мора садржати и име и презиме путникâ и посаде, ако борави у Црној Гори при чему оператор аеродрома задржава право да одобри или не одобри лет.

Према овим путницима се након уласка у Црну Гору предузимају мере здравственог надзора, у складу са препорукама Института јавно здравље Црне Горе. За долазак/одлазак путника од путничког терминала до смештаја потребно је организовати посебан транспорт, у складу са препорукама Института за јавно здравље Црне Горе.

ПРОМЕТ И ТРАНЗИТ РОБЕ

Промет робе између Р. Србије и Црне Горе као и транзит робе остаје несметан, уз посебне мере здравственог надзора, у складу са препорукама Института за јавно здравље Црне Горе.


КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ

Поводом Конкурса који је био отворен од 18. маја до 1. јуна 2020. године, први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић донео је одлуку о суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону. Увид у донете одлуке можете извршити на следећим линковима:

https://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2020/07/odluka-region-2020-postpisana.pdf

https://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2020/07/odluka-dijaspora-2020-postpisana.pdf


ПОВЕЉА ЗА ИЗУЗЕТАН ЛИЧНИ АНГАЖМАН И ДОПРИНОС У ПРОМОЦИЈИ ИНТЕРЕСА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НОВАКУ ЂОКОВИЋУ

Поводом Дана дипломатије 29. маја, Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић одао је признање Новаку Ђоковићу за свеукупан допринос у дипломатији доделивши му награду за изузетан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Републике Србије и њеног народа у свету.
У образложењу одлуке о додели Повеље Новаку Ђоковићу наводи се: „Идол је младих, не само због својих спортских резултата, већ и због потврђених личних квалитета ван спортског терена. Тешко се у новијој историји може наћи пример таквог младог човека који је својим успесима ујединио народ у снажном доживљају среће и усхићења кроз вансеријске победе, или, опет, туге и разочарања, када су у питању ретки порази. И кроз позитивне и кроз негативне емоције пробудио се наш успавани дух, дао нам снагу и инспирисао све генерације. Свету је послао поруку снажне спортске нације, талентованих и добрих људи, који се поносе својом историјом и традицијом“.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова