| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 7:00 – 15:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:30 - 13:30 часова од понедељка до петка. 

Празници

Адреса
Трг Херцега Стјепана (Белависта) 15
85340 ХЕРЦЕГ НОВИ
ЦРНА ГОРА

Телефон:  + 382-31 / 350-320, 350-340 Локација/Мапа
Факс:        + 382-31 / 323-066 Конзуларна надлежност
Е-mail: gkh.novi@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.hercegnovi.mfa.gov.rs  
   
 

 


 
 
 
ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА

Препоруке за путовање у иностранство држављанима Републике Србије, као и ажуриране информације о режиму уласка наших држављана у стране земље у условима пандемије COVID-19  изазване вирусом SARS-CoV-2, можете пронаћи овде


РЕЖИМ УЛАСКА/ИЗЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЦРНУ ГОРУ

Од 04. септембра 2020. године држављани Републике Србије могу ући у  Црну Гору уз један од следећих услова:
 

 1. Да поседују негативан резултат серолошког теста на антитела класе ИгМ или уз негативан резултат ПЦР теста на нови коронавирус (SARS-CoV-2), који су издати од регистроване лабораторије и нису старији од 72 часа. Услов је да лице није у периоду од 15 дана пред улазак у Црну Гору боравило у некој од држава са „црвене листе“ односно у некој од земаља из којих није дозвољен улазак у Црну Гору.
   
 2. Да поседују позитиван резултат серолошког теста – антитела класе ИгГ, који је издат од регистроване лабораторије и који није старији од 30 дана.
   
 3. Држављани Републике Србије могу без ограничења да напусте Црну Гору.

Обавеза поседовања теста не односи се на децу до навршене пете године живота.

Јединствене епидемиолошке мере за територију читаве државе (на снази од 25.11.2020. до 08.12.2020. године)

 1. Забрањује се напуштање објеката становања од 19.00 до 05.00 часова, осим за посебне категорије (обављање послова, здравствени и хуманитарни разлози и сл.).
   
 2. Највише четири особе се могу кретати заједно.
   
 3. Забрањује се викендом путовање између јединица локалне самоуправе на читавој територији Црне Горе (изузев за привредне активности, здравствених и хуманитарних разлога).

Олакшице за резиденте у Црној Гори који на кратко путују у државе региона

Олакшан је улазак држављана Црне Горе и странаца стално или привремено настањених у Црној Гори (резиденти)  из држава региона у случају да су у тим државама боравили до 48 сати.

Тим лицима се по повратку у Црну Гору прописује мера здравственог надзора која подразумева слободно кретање, али свакодневно праћење симптома и јављање надлежном лекару до истека Решења које по повратку издаје Санитарна инспекција.


КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКАТ "СРБИЈА ЗА СРБЕ ИЗ РЕГИОНА" ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ

Влада Републике Србије донела Закључак бр. 67-8412/2020 од 27.10.2020. године којим се сагласила да Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Министарством спољних послова, Министарством унутрашњих послова, Министарством финансија и Министарством здравља, у складу са законом, предузме активности ради наставка реализације Пројекта „Србија за Србе из региона“ у школској 2020/2021. години.

Рок за доставу пријавних формулара заинтересованих кандидата заједно са пратећом документацијом дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у Црној Гори је 30 децембар 2020. године.

Кандидати из Црне Горе заинтересовани за добијање стипендије пријављују се преко Амбасаде Републике Србије у Подгорици и Генералног конзулата Републике Србије у Херцег Новом.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја донеће одлуку о додели стипендија Владе Републике Србије за наведену школску годину.

Пријавни формулар можете погледати и преузети овде

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова