| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 7:00 – 15:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:30 - 13:30 časova od ponedeljka do petka.

Praznici

Adresa
Trg Hercega Stjepana (Belavista) 15
85340 HERCEG NOVI
CRNA GORA

Telefon: + 382-31 / 350-320, 350-340 Lokacija/Mapa
Faks:     + 382-31 / 323-066 Konzularna nadležnost
Е-mail: gkh.novi@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hercegnovi.mfa.gov.rs  
   
 

 


 
 
 
VAŽNA OBAVEŠTENJA

Preporuke za putovanje u inostranstvo državljanima Republike Srbije kao i ažurirane informacije o režimu ulaska naših državljana u strane zemlje u uslovima pandemije COVID-19  izazvane virusom SARS-CoV-2, možete pronaći ovde


REŽIM ULASKA/IZLASKA DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U CRNU GORU

Od 04. septembra 2020. godine državljani Republike Srbije mogu ući u  Crnu Goru uz jedan od sledećih uslova:
 

 1. Da poseduju negativan rezultat serološkog testa na antitela klase IgM ili uz negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji su izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 časa. Uslov je da lice nije u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravilo u nekoj od država sa „crvene liste“ odnosno u nekoj od zemalja iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.
   
 2. Da poseduju pozitivan rezultat serološkog testa – antitela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i koji nije stariji od 30 dana.
   
 3. Državljani Republike Srbije mogu bez ograničenja da napuste Crnu Goru.
   

Obaveza posedovanja testa ne odnosi se na decu do navršene pete godine života.


Jedinstvene epidemiološke mere za teritoriju čitave države (na snazi od 25.11.2020. do 08.12.2020. godine)

 1. Zabranjuje se napuštanje objekata stanovanja od 19.00 do 05.00 časova, osim za posebne kategorije (obavljanje poslova, zdravstveni i humanitarni razlozi i sl.).
   
 2. Najviše četiri osobe se mogu kretati zajedno.
   
 3. Zabranjuje se vikendom putovanje između jedinica lokalne samouprave na čitavoj teritoriji Crne Gore (izuzev za privredne aktivnosti, zdravstvenih i humanitarnih razloga).

Olakšice za rezidente u Crnoj Gori koji na kratko putuju u države regiona


Olakšan je ulazak državljana Crne Gore i stranaca stalno ili privremeno nastanjenih u Crnoj Gori (rezidenti)  iz država regiona u slučaju da su u tim državama boravili do 48 sati.

Tim licima se po povratku u Crnu Goru propisuje mera zdravstvenog nadzora koja podrazumeva slobodno kretanje, ali svakodnevno praćenje simptoma i javljanje nadležnom lekaru do isteka Rešenja koje po povratku izdaje Sanitarna inspekcija.


KONKURS ZA PROJEKAT "SRBIJA ZA SRBE IZ REGIONA" ZA ŠKOLSKU 2020/2021. GODINU

Vlada Republike Srbije donela Zaključak br. 67-8412/2020 od 27.10.2020. godine kojim se saglasila da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom finansija i Ministarstvom zdravlja, u skladu sa zakonom, preduzme aktivnosti radi nastavka realizacije Projekta „Srbija za Srbe iz regiona“ u školskoj 2020/2021. godini.

Rok za dostavu prijavnih formulara zainteresovanih kandidata zajedno sa pratećom dokumentacijom diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u Crnoj Gori je 30 decembar 2020. godine.

Kandidati iz Crne Gore zainteresovani za dobijanje stipendije prijavljuju se preko Ambasade Republike Srbije u Podgorici i Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneće odluku o dodeli stipendija Vlade Republike Srbije za navedenu školsku godinu.

Prijavni formular moete preuyeti ovde

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova