| |     latinica | english  
Насловна
Билатерални односи

Информације о билатералним односима између наше две земље потражите ОВДЕ.

Влада Републике Србије донела је 2. децембра 2010. године одлуку о отварању Генералног конзулата Републике Србије у Херцег Новом. Конзуларно подручје обухвата територије општина Херцег Нови, Котор, Тиват и Будва.

Генерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом отворили су тадашњи председници Републике Србије, г. Борис Тадић и Црне Горе, г. Филип Вујановић, 16. марта 2011. године.

За првог генералног конзула Републике Србије у Херцег Новом Влада Републике Србије 3. марта 2011. године поставила је Марину Јовићевић која је функцију обављала до 31. јануара 2014. године. Од 15. априла 2014. године до 8. децембра 2017. године функцију генералног конзула обављао је Слободан Бајић. Од 9. децембра 2017. године функцију шефа Генералног конзулата Републике Србије у Херцег Новом обавља конзул-жеран Зоран Дојчиновић.

Генерални конзулат Републике Србије у оквиру својих надлежности пружа конзуларне и правне услуге бројним држављанима Републике Србије, како у вези са њиховим боравком у Црној Гори по различитим основима, туристи, власници некретнина, сезонска радна снага, стално запослена лица на неодређено време или као расељена лица, тако и у вези са регулисањем личних стања по питњима брака, лечења, школовања и сл. Посебно је значајно што се српски туристи током боравка на Јадрану за сваку потребну помоћ могу обратити Генералном конзулату у Херцег Новом.

Генерални конзулат је од свог отварања ангажован и на развијању културне, економске и спортске сарадње, чиме на најбољи начин доприноси даљем развоју билатералних односа Републике Србије и Црне Горе.
 Билатерални односи
Билатерални односи