| |     latinica | english  
Насловна
Билатерални односи

Информације о билатералним односима између наше две земље потражите ОВДЕ.

Влада Републике Србије донела је 2. децембра 2010. године одлуку о отварању Генералног конзулата Републике Србије у Херцег Новом. Конзуларно подручје обухвата територије општина Херцег Нови, Котор, Тиват и Будва.

Генерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом отворили су тадашњи председници Републике Србије, г. Борис Тадић и Црне Горе, г. Филип Вујановић, 16. марта 2011. године.

За првог генералног конзула Републике Србије у Херцег Новом Влада Републике Србије 3. марта 2011. године поставила је Марину Јовићевић, која је до тада обављала функцију помоћника министра за Европску унију.

Генерални конзулат Републике Србије од свог отварања пружио је конзуларне и правне услуге бројним држављанима Републике Србије. Посебно је значајно што се српски туристи током боравка на Јадрану за сваку потребну помоћ могу обратити Генералном конзулату у Херцег Новом.

Генерални конзулат од свог отварања веома је ангажован и на развијању културне, економске и спортске сарадње, чиме на најбољи начин доприноси даљем развоју билатералних односа Републике Србије и Црне Горе.Билатерални односи
Билатерални односи