| |     ћирилица | english  
Naslovna
Dešavanja u 2011. godini

• 23. decembar 2011. godine - U Koncertnoj dvorani Muzičke škole "Vida Matjan"-Crkva Sv. Duha u Kotoru održan je koncert istaknutih umetnika i profesora Muzičke akademije u Beogradu Dragana Đorđevića na violončelu i Vladimira Miloševića na klaviru.

• 02. decembar 2011 godine - Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom u saradnji sa Muzičkom školom „Vida Matjan“ iz Kotora organizovao je koncert Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Kotora.

• 13. novembar 2011. godine - U dvorani „Park“ u Herceg Novom i u manastiru Sv. Arhangela Mihaila na Miholjskoj Prevlaci u Tivtu, 12. i 13. novembra 2011. godine, Nebojša Dugalić izveo je monodramu „Reči o Svečoveku“, po delu Sv. Vladike Nikolaja Velimirovića. Predstave su bile humanitarnog karaktera i celokupan prihod od ulaznica i dobrovoljnih priloga namenjen je Dobrotvornom fondu manastira Žiča za pomoć deci bez roditeljskog staranja i bolesnim i ugorženim osobama.

• 11. novembar 2011 godine - Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom, u čast dana Opštine Tivat, u saradnji sa Centrom za kulturu Tivat organizovao je koncert Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Kotora.

• 11. novembar 2011. godine - Generalni konzul Republike Srbije u Herceg Novom Marina Jovićević položila je venac na Spomenik streljanim rodoljubima u Prvom svetskom ratu, ispred Manastira Savina u Herceg Novom. Polaganju venca prisustvovali su i potpredsednik Opštine Herceg Novi Vladimir Mračević, više opštinskih funkcionera i odbornika, kao i predstavnici NVO "Matica Boke" i "Srpski soko".

• 30. oktobar 2011. godine - U organizaciji Matice Srpske-Društva članova u Crnoj Gori i uz saradnju Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom u Dvorani Park u Herceg Novom izvedena je "Čekaonica", predstava Pozorišta "Atelje 212" iz Beograda. U predstavi inspirisanoj komadom "Čekaonica Nemačka" Klausa Pola igrali su Branka Šelić, Nebojša Ilić, Bojan Žirović i Jelena Trkulja.

• 29. oktobar 2011 godine - Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom, u čast dana Opštine Herceg Novi organizovao je koncert Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Kotora. Na koncertu su izvedene pesme iz zemalja regiona, Rusije, Ukrajine i Južne Amerike.

• 17. septembar 2011. godine - Generalni konzul Republike Srbije Marina Jovićević prisustvovala je na promociji fotomonografije „Herceg-Novi: Grad sa 100.001 stepenicom“, autora Nikole Malovića. U svom obraćanju prisutnima istakla je da nije u pitanju knjiga samo o stepenicama, već jedna srčana književna foto-monografija ispričana čuvenim jezikom a la Malović, srpskim, ćiriličnim, o Herceg Novom i o Boki, jedan svojevrsni presek ovdašnje istorije, geografije, kulture, tradicije, društvenog miljea. Knjiga koja, mada tek na jednoj fotografiji sadrži ljudsku figuru, tako puno govori o ljudima, njihovom načinu života i običajima.

• 13. avgust 2011. godine - Povodom slave osnivača Grada Herceg Novi, Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom, u saradnji sa opštinom Herceg Novi organizovao je svečani koncert AKUD „Branko Krsmanović“-Akademskog hora „Obilić“, u porti manastira Savina.

• 12. avgust 2011. godine - Predsednik Opštine Herceg Novi Dejan Mandić i predsednik Skupštine Opštine Herceg Novi dr Predrag Anđelić posetili su Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom. Tom prilikom, zvaničnici Herceg Novog uručili su generalnom konzulu monografiju Lazara Seferovića Herceg Novi – 22 sage o kulturnom blagu. U konstruktivnom razgovoru razmotrene su mogućnosti dalje saradnje Generalnog konzulata Republike Srbije i lokalne samouprave u Herceg Novom, kao i intenziviranja kontakata i dijaloga sa nadležnim institucijama Republike Srbije, posebno u sferi ekonomskih odnosa i kulturne saradnje.

• 21. juli 2011. godine - Na Trgu Hercega Stjepana (Belavista) u Herceg Novom, otvoren je Međunarodni sajam knjiga - "Trg od knjige 2011“. Na svečanom otvaranju, pod dirigentskom palicom Darinke Matić-Marović i pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom nastupio je Akademski hor „ Collegium musicum“.

• 12. juli 2011. godine - Generalni konzul Republike Srbije Marina Jovićević, otkrila je na Sedmim danima knjižare „So“ u Herceg Novom, spomen-ploču Knjižare „So“, na kojoj je uklesan prvi stih Jevanđelja po Jovanu „U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ...“.

• 01. juli 2011. godine - Generalni konzul Republike Srbije u Herceg Novom Marina Jovićević, otvorila je u galeriji "Josip-Bepo Benković" u Herceg Novom izložbu "Slikana keramika: Zbirka Muzeja grada Beograda" autorke Nikoline Adamović. Izložba je otvorena od 01. do 27. jula 2011. godine.


Verzija za štampu
Arhiva vesti
OBAVEŠTENJE -NERADNI DANI
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Azerbejdžan, nosioce običnih pasoša
Sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu
Odluka R. Kolumbije o ukidanju viza za državljane R. Srbije, nosioce svih pasoša
Odluka Vlade St. Vinsenta i Grenadina o ukidanju viza za državljane R. Srbije, nosioce svih pasoša
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Gruzije, nosioce običnih pasoša
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Komonvelta Bahami, Barbadosa, Jamajke, Svetog Vinsenta i Grenadini, Republike Paragvaj i Republike Kolumbija
Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gvatemale o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša - stupanje na snagu
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Surinam, nosioce svih pasoša
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane R. Gvineje Bisao, nosioce svih pasoša
Odluka Vlade IR Irana o ukidanju viza državljanima R. Srbije, nosiocima običnih pasoša, za ulazak na njihovu teritoriju
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Indonezije, nosioce običnih pasoša
Sporazume izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indonezije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša - stupanje na snagu
Sporazum izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Tajland o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša - stupanje na snagu
Sporazum izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade Kirgiske Republike o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša - stupanje na snagu
Konferencija srpske medicinske dijaspore, Beograd 21.-23. jun 2017.
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane R. Peru, nosioce običnih pasoša
Medjunarodni javni konkurs za izradu idejnog rešenja za spomen - obeležje Z. Djindjiću na Studentskom trgu u Beogradu
OBAVEŠTENJE O OTVARANJU BIRAČKOG MESTA ZA PREDSEDNIČKE IZBORE 2. APRILA U GENERALNOM KONZULATU REPBULIKE SRBIJE U HERCEG NOVOM
POZIV ZA PRIJAVU POTRAŽIVANJA PO OSNOVU DEVIZNE ŠTEDNJE
IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE
Sporazum izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade narodne Republike Kine o medjusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša
Oglas za pružanje usluga u cilju otuđenja nepokretnosti-otuđenja diplomatske nepokretne imovine u Njujorku (SAD), Tokiju (Japan), Bonu (Nemačka) i Bernu (Švajcarska)
Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Liban o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, specijalnih i službenih pasoša – stupanje na snagu
PARLAMENTARNI IZBORI U REPUBLICI SRBIJI, 24.04.2016. GODINE
Obaveštenje: Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2016. g.
Sporazum izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade Gruzije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasova - stupanje na snagu
Zahtev "Kosova" za prijem u UNESCO - Non-paper
Uplate novca iz inostranstva preko „Pošta Srbije“
Pomoć Srbiji za saniranje posledica poplava u 2014. godini
Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom, 9. maja
KONKURS ZA FINANSIRANjE I SUFINANSIRANjE PROJEKATA U OBLASTI KULTURNIH DELATNOSTI SRBA U INOSTRANSTVU U 2015. GODINI
Obaveštenja
Obaveštenja
Najave
Dešavanja u 2014. godini
Dešavanja u 2013. godini
Dešavanja u 2012. godini
Dešavanja u 2011. godini