| |     ћирилица | english  
Naslovna
Bilateralni odnosi

Informacije o bilateralnim odnosima između naše dve zemlje potražite OVDE.

Vlada Republike Srbije donela je 2. decembra 2010. godine odluku o otvaranju Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom. Konzularno područje obuhvata teritorije opština Herceg Novi, Kotor, Tivat i Budva.

Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom otvorili su tadašnji predsednici Republike Srbije, g. Boris Tadić i Crne Gore, g. Filip Vujanović, 16. marta 2011. godine.

Za prvog generalnog konzula Republike Srbije u Herceg Novom Vlada Republike Srbije 3. marta 2011. godine postavila je Marinu Jovićević, koja je do tada obavljala funkciju pomoćnika ministra za Evropsku uniju.

Generalni konzulat Republike Srbije od svog otvaranja pružio je konzularne i pravne usluge brojnim državljanima Republike Srbije. Posebno je značajno što se srpski turisti tokom boravka na Jadranu za svaku potrebnu pomoć mogu obratiti Generalnom konzulatu u Herceg Novom.

Generalni konzulat od svog otvaranja veoma je angažovan i na razvijanju kulturne, ekonomske i sportske saradnje, čime na najbolji način doprinosi daljem razvoju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Crne Gore.Bilateralni odnosi
Bilateralni odnosi