| |     ћирилица | english  
Naslovna
Dešavanja u 2014. godini

• 11. novembar 2014. godine - Povodom Dana primirja, 11. novembra, konzul Republike Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović, u znak pijeteta prema stradalim sunarodnicima u Prvom svetskom ratu, položio je venac na Spomenik streljanim rodoljubima, ispred Manastira Savina.

• 29. oktobar 2014. godine - U dvorani „Park“ Herceg Novom pod pokroviteljstvom opštine Herceg Novi, Arhitektonskog fakulteta univerziteta u Beogradu i Generalnog konzulata R. Srbije u Herceg Novom, otvorena je izložba pod nazivom „1000 stepenica“, čiji su autori studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu koji su navedenu izložbu postavili pod mentorstvom profesora Vladimirа Lojanice i ass Srđana Marlovića. Izložba će biti otvorena do 13. novembra 2014. godine.
Izložbu čine projekti koji su nastali kao rezultat nastave i istraživačkog rada šireg konteksta osetljivih graditeljskih celina u Herceg Novom. Izloženim projektima se istražuje kapacitet lokacije da primi nove javne pešačke komunikacije i univerzalni centar za izlagačke i izvođačke umetnosti. Na izložbi je prezentovano trinaest projekata koji su svojom definicijom predstavili suštinu koncepcije svakog od predloženih idejnih rešenja. Izložbom su predstavljena inovatna rešenja za grad Herceg Novi, koja su prikazala raznovrsnost i osobenosti projektantskog problema  zaštićene celine.

• 21. oktobar 2014. godine - U Herceg Novom u dvorani „Park“  u organizaciji opštine Herceg Novi, a u saradnji sa Generalnim konzulatom R. Srbije u Herceg Novom, u utorak 21. oktobra o.g. održan je Koncert Nacionalnog ansambla „Kolo“ iz Beograda povodom proslave praznika opštine Herceg Novi – 28. oktobara – Dana oslobođenja.
Pred prepunom salom dvorane „Park“ Nacinalni ansambl „Kolo“ je od samog početka nastupa ostavio snažan utisak na prisutnu publiku koja je oduševljenjem i ovacijama pozdravljala igračke numere. Dobra uigranost, virtuoznost i energija u nastupu koju je Nacionalni ansambl ispoljavao tokom koncerta, reflektovalo se i na sam kraj, kada je na burno traženje publike ansabl izašao na „bis“ i ponovo igrao određene numere.
Koncertu Nacionalnog ansambla prisustvovalo je nekoliko stotina građana Herceg Novog i Boke Kotorske.

• 01. septembar 2014. godine – U Herceg Novom je, u okviru kulturne manifestacije „Mesec ćirilične knjige“ pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata R.Srbije u Herceg Novom održan koncert hora Srpskog pevačkog društva „Jedinstvo“ 1839 iz Kotora.
Ova kulturna manifestacija bila je posvećena stogodišnjici od smrti Stevana Mokranjca. Prisutnima se u ime Generalnog konzulata obratio generalni konzul Slobodan Bajić koji je istakao značaj kulturne manifestacije „Mesec ćirilične knjige“ i naglasio da ovakve kulturne manifestacije doprinose boljim vezama između naroda, a posebno između Crne Gore i Srbije.
Na ovoj kulturnoj manifestaciji prigodne govore su takođe održali književni kritičar Želidrag Nikčević i sekretar SPD „Jedinstvo“ Dragan Đurčić.
Kulturnoj manifestaciji je prisustvovalo oko 300 građana, među kojima načelnik Sekretarijata za društvene delatnosti opštine Herceg Novi Vladimir Žutković, predstavnici NVO „Matica Boke“ Ljubo Šabović, NVO „Srpski Soko“ Nebojša Rašo, NVO „Nada“ Marina Vuksanović, NVO „Društvo za arhive i povjesnicu hercegnovsku“ Miro Telebak, NVO „Ruski kulturni centar“ Miloš Poznanović, NVO „Volonterski centar Herceg Novi“ Lidija Leovac, kao i druge ugledne ličnosti Boke Kotorske.
Kulturnoj manifestaciji takođe prisustvovali i predstavnici medija. TV „Boka“ i Radio „Herceg Novi“ dali su posebne priloge o održavanju ove manifestacije uključiv i pozdravni govor generalnog konzula Republike Srbije u Herceg Novom.

• 09.maj 2014. godine – U organizaciji Opštine Herceg Novi i SUBNOR-a iz Herceg Novog, položeni su venci na spomen ploču borcima NOR-a na Savini. Polaganju venaca prisustvovali su i generalni konzul Republike Srbije Slobodan Bajić i konzul Zoran Dojčinović, a venac je, u ime Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom, položio generalni konzul Slobodan Bajić.

• 25. april 2014. godine – U saradnji Hercegnovskog pozorišta i Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom, povodom Meseca poštovanja Džeza Crna Gora „JAMMNE“, kao pratećeg dela programa kulturne manifestacije Hercegnovske Aprilske Pozorišne Svečanosti (HAPS), multimedijalnim projektom „Serbian Jazz, Bre!“, koncertom i izložbom fotografija, predstavio se džez sekstet iz Srbije u sastavu Filip Krumes - violina, Uroš Šećerov – udaranjke, Aleksandar Jovanović Šljuka – klavir, Marko Fabri – bas, Aleksandar Cvetković – bubnjevi i Ivan Grlić – Video art, fotogradija V.J.

• 13. februar 2014. godine -U saradnji JU Kulturni centar – „Nikola Đurković“ i Gradske biblioteke i čitaonice Kotor i Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom, povodom Dana državnosti Republike Srbije, u okviru manifestacije Dani srpske kulture u Crnoj Gori,  održano je književno veče pisca Aleksandra Gatalice, dobitnika NIN-ove nagrade za 2012. godinu za roman Veliki rat.

• 10. februar 2014. godine - U saradnji JUK Herceg Fest i Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom, povodom Dana državnosti Republike Srbije, a u sklopu manifestacije Dani srpske kulture, u Herceg Novom je gostovala predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Tako je moralo biti" Branislava Nušića, u režiji Egona Savina. Nastupili su renomirani glumci Predrag Ejdus, Radmila Radovanović, Anita Mančić, Jelena Petrović, Nebojša Dugalić, Mihailo Janketić, Miodrag Radovanović, Radovan Vujović, Vojin Ćetković, Ana Simić, Jelena Angelovski i Ivan Pantović.

• 9. februar 2014. godine - U saradnji Centra za kulturu Tivat I Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom, povodom Dana državnosti Republike Srbije, a u sklopu manifestacije Dani srpske kulture, u Tivtu je gostovala predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Tako je moralo biti" Branislava Nušića, u režiji Egona Savina. Nastupili su renomirani glumci Predrag Ejdus, Radmila Radovanović, Anita Mančić, Jelena Petrović, Nebojša Dugalić, Mihailo Janketić, Miodrag Radovanović, Radovan Vujović, Vojin Ćetković, Ana Simić, Jelena Angelovski i Ivan Pantović.


Verzija za štampu
Arhiva vesti
OBAVEŠTENJE -NERADNI DANI
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Azerbejdžan, nosioce običnih pasoša
Sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu
Odluka R. Kolumbije o ukidanju viza za državljane R. Srbije, nosioce svih pasoša
Odluka Vlade St. Vinsenta i Grenadina o ukidanju viza za državljane R. Srbije, nosioce svih pasoša
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Gruzije, nosioce običnih pasoša
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Komonvelta Bahami, Barbadosa, Jamajke, Svetog Vinsenta i Grenadini, Republike Paragvaj i Republike Kolumbija
Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gvatemale o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša - stupanje na snagu
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Surinam, nosioce svih pasoša
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane R. Gvineje Bisao, nosioce svih pasoša
Odluka Vlade IR Irana o ukidanju viza državljanima R. Srbije, nosiocima običnih pasoša, za ulazak na njihovu teritoriju
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Indonezije, nosioce običnih pasoša
Sporazume izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indonezije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša - stupanje na snagu
Sporazum izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Tajland o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša - stupanje na snagu
Sporazum izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade Kirgiske Republike o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša - stupanje na snagu
Konferencija srpske medicinske dijaspore, Beograd 21.-23. jun 2017.
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane R. Peru, nosioce običnih pasoša
Medjunarodni javni konkurs za izradu idejnog rešenja za spomen - obeležje Z. Djindjiću na Studentskom trgu u Beogradu
OBAVEŠTENJE O OTVARANJU BIRAČKOG MESTA ZA PREDSEDNIČKE IZBORE 2. APRILA U GENERALNOM KONZULATU REPBULIKE SRBIJE U HERCEG NOVOM
POZIV ZA PRIJAVU POTRAŽIVANJA PO OSNOVU DEVIZNE ŠTEDNJE
IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE
Sporazum izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade narodne Republike Kine o medjusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša
Oglas za pružanje usluga u cilju otuđenja nepokretnosti-otuđenja diplomatske nepokretne imovine u Njujorku (SAD), Tokiju (Japan), Bonu (Nemačka) i Bernu (Švajcarska)
Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Liban o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, specijalnih i službenih pasoša – stupanje na snagu
PARLAMENTARNI IZBORI U REPUBLICI SRBIJI, 24.04.2016. GODINE
Obaveštenje: Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2016. g.
Sporazum izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade Gruzije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasova - stupanje na snagu
Zahtev "Kosova" za prijem u UNESCO - Non-paper
Uplate novca iz inostranstva preko „Pošta Srbije“
Pomoć Srbiji za saniranje posledica poplava u 2014. godini
Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom, 9. maja
KONKURS ZA FINANSIRANjE I SUFINANSIRANjE PROJEKATA U OBLASTI KULTURNIH DELATNOSTI SRBA U INOSTRANSTVU U 2015. GODINI
Obaveštenja
Obaveštenja
Najave
Dešavanja u 2014. godini
Dešavanja u 2013. godini
Dešavanja u 2012. godini
Dešavanja u 2011. godini